De olika sidorna av narcissism man bör känna till...

Narcissist / Permalink / 0

 

 
 

Att upptäcka de olika sidorna av narcissism kommer helt klart att hjälpa dig veta hur du identifierar den narcisstiska sidan både hos dig själv o andra.

 
 
Alla behöver en god dos självkärlek för att veta hur man ska vördera sig själv o ha en bra självkänsla. Men en narcisstisk person ser väldigt självsäkert på sig själv, trots att de egentligen känner sig väldigt osäkra innerst inne. Tänkte att vi nu ska ta o titta på de olika sidorna av narcissism så du kan känna igen den hos dig själv o andra.
 
De huvudsakliga käraktärsdragen hos en narcissist e just att deras ego e så stort att de inte lämnar minsta utrymme för andra. De ses oftas som egoistiska i andra personers ögon, de vill bara ha beundran från andra o tycker om att betona sina egna prestationer just för att andra ska tycka att de är bra o duktiga.
 
Narcisstiska personer får sitt bränsle från andra personer. Deras makt minskar om de inte har en skara som lyssnar på dem lr ingen som beundrar dem. De e då de måste konfronteras me den brist på självkänsla som de fasar för. Dessa masker e vad de använder sig av för att undvika just de...
 
 
DEN SÅRBARA NARCISSISTEN
De har många olika sidor, den här sätter på sig en lättpåverkad mask inför andra. Låt inte den lura dig för bakom masken finns en rädsla o en önskan att manipulera andra personer.
 
Beroende narcissister; deras rädsla för övergivning får dem att uppleva ett tomrum. De håller personen de e me ansvarig för den här känslan. Deras emotionella krav ökar i takt me att en relation går framåt. De använder manipulationstekniker för att hindra personen från att gå. De vill va uppmärksamhetens centrum o framför allt vill de va älskade av nån.
 
Den martyraktiga narcissisten; de använder sitt eget lidande för att rättfärdiga sitt behov av uppmärksamhet o stöd. Viktigt att notera e att ingen e kapabel att helt tillfredsställa dem helt o hållet. De försöker att få andra personer att känna sig bundna till dem o få dem att känna sig skyldiga över att de inte kan ge dem de stöd de behöver. De här typerna av narcissister har ett stort tomrum som de inte riktigt lyckas fylla, för att få den uppmärksamhet lr uppskattning de behöver från andra tar de till manipulation. De här typerna av narcissister bygger alltid skadliga o destruktiva relationer.
 
 
MALIGNA NARCISSISTER
De här typerna använder sig inte av sårbarhet för att få uppmärksamhet utan helt andra tekniker.
 
Hämndlystna narcissister; för att trycka ner andra o känna sig överlägsna använder de sig i huvudsak lögner o förtal. De avskyr att andra överträffar dem o därför försöker de förödmjuka o förstöra självkänslan hos de som de ser som konkurenter.
Lurande narcissister; vid första anblicken verkar de va snälla personer men de e bara en fasad. Deras vänliga uttryck e de vapen de använder för att få andra att tycka om dem så att de sen kan utnyttja dem.
Hotfulla narcissister; använder sig av ord för att förgöra den som e i deras omgivning. Allt du säger till dem tas som en personlig attack, enda sättet att stilla deras ilska e att komplimentera dem.
Tyraniska narcissister; kan inte etablera relationer me andra utan att försöka dominera andra. Den här typen tror sig va bättre än alla andra, de ser ner på alla i sin omgivning så mycke att de börjar se de andra som objekt. De dominerar andra så mycke att de börjar begå övergrepp.
 
 
De finns även narcissister som e alltför upptagna me den bild de visar upp,,, 
Sociala medier o folks återkommande kommentarer som komplimenterarderas fysik. förstärker bara deras narcissism. De tror att de kan få precis va de vill tack vare deras image, t ex partner.
De finns andra narcissister som tror sig vara levande gudar o tycker om att säga åt folk vad o hur de ska göra saker. De stärker deras egna känsla av överlägsenhet. De hjälper andra även om de inte bett om hjälp, vilket de enbart gör för att senare kunna köra upp de i ansiktet på folk o kalla de en tjänst vid ett senare tillfälle. Avslutningsvis finns de vissa narcissister som tycker om att ljuga om preststioner o framgångar. De vill ju att andra ska beundra dem så mycke de bara e möjligt. Men när personen får reda på att va lögn slutar de oxå att beundra dem, de e då som narcissisten lämnar personen/gruppen o går in i en ny relation/grupp där narcissisten kan imponera igen. 
 
Som du kan se e de viktigt att veta hur du identifierar de olika typerna av narcissism. Även om narcissisten själv lider så kan narcissisten få andra att lida ännu mer. De e viktigt att va försiktig o lära sig hur man identifierar dem.
 
Att försöka få en narcissist att ändra sig lr träffa t ex en terapeut är oftast omöjligt. 
Narciccisten kommer aldrig att inse att de har fel, eftersom de inte tror att de begår misstag, andra begår misstag inte narcissisten. 
 
Narcissisten älskar oxå att spela offer... de tänker ofta stackars mig, andra försöker de överträffa mig.
 
 
 

 

 

 

 

Till top