Stalkers tar inte ett nej...

Narcissist / Permalink / 0
 
 

De e oerhört viktigt att man e medveten om följande drag av stalkers.. De kommer att göra dig uppmärksam på möjligheten att en potentiell friare lr till o me en vän/bekant kan bli en stalker...

EN STALKER TAR ALDRIG ETT NEJ...

De vägrar att inse (tro) att deras "offer" inte e ett dugg intresserad av personen ifråga (stalkern). Om de e ett ex vägrar de inse att du inte ens har intresset av att ge relationen en chans till. En stalker vägrar själv att inse att du inte (om de e ett ex att du inte längre) älskar stalkern. En stalker tror att du verkligen älskar stalkern men... bara inte själv insett de ännu.. Stalkern övertygar sig själv om att stalkern inte e avvisad helt o hållet. En stalkers personlighet e mer lr mindre tvångsmässig o stalkern e inte bara intresserad utan helt besatt av den de stalkar (förföljer). Stalkern involverar dig i sin framtid o i sitt liv under hela sin vakna tid.

Fråga dig själv här. Är personen helt involverad i och helt överväldigad med att fullfölja någon som har någon och aldrig kommer att ha något intresse för honom eller henne?

En stalker har inte bara sitt tvångstänkande utan uppvisar oxå andra psykiska/personlighets störningar.
En stalker kan drabbas av vanföreställningar, paranoia, schizofreni o erotomani.

Enligt professor R. Meloy "dessa stalkers har stela personligheter och maladaptiva stilar. Dessa störningar i sig är mycket stabil och inte behandlingsbar."

De finns läkemedel för att behandla vissa psykiska störningar men... stalkers om de själva får välja fortsätter sällan me sin medicinering lr behandling.
Stalkers har ofta en intelligens över genomsnittet. De anstränger sig enormt mycke för att få information om sina "offer" o hittar till o me sina "offer" me skyddad identitet. De e duktiga på att hacka datorer, använda gps styrda spionprogram, nästla sig in hos människor runt sina "offer", ta jobb på tex allmännyttiga o statliga företag som ger dem information om sina "offer", de drar sig inte för att åka hundratals mil mil lr spendera tusentals kronor för att hitta, få information lr bara se sina "offer".

Stalkers använder sig många gånger av sin intelligens för att vilseleda andra o själva spela oskyldiga offer. De flesta stalkers har ingen annan relation än den de försöker återupprätta lr den de tror sig existerar mellan stalkern o "offret".

Stalkers e ofta ensamvargar o blir desperata, fixerade vid att få en relation me sina "offer".

Stalkers visar inte rädsla, obehag lr oro som vi normala människor naturligt känner i vissa situationer.

Normala människor skulle tycka de va extremt pinsamt att bli påkommen me att gå igenom andras sopor, bli påkommen me att förfölja nån annan, lämna obscena anteckningar o bilder, ringa/sms:a flera gånger om dygnet o andra olämpliga beteenden som stalkers uppvisar som ett sätt att få sitt "offers" kärlek. En stalker lider ofta av dålig självkänsla o känner att de för att få nån som helst självuppskattning måste stalkern ha en relation me sitt "offer". Väldigt få stalkers kan själva inse hur deras handlingar skadar deras "offer".

I viss mån har de ett psykopatiska tänkande... De lär sig inte av sina erfarenheter o anser att samhällets regler inte gäller dem. De flesta anser inte att de e skrämmande, hotfulla, påfrestande lr att de förföljer o kränker sitt "offer".

De tror att de helt enkelt försöker visa sina "offer" att de e den rätte för "offret". Stalkers e som våldtäktsmän... de vill ha full kontroll över sina "offer"! De inser inte själva att de begår ett brott för dem e de sann kärlek o inge annat me undantag att deras "offer" inte känner igen de än.

Men me tillräcklig uthållighet tror stalkers att de så småningom kommer att övertyga sina "offer" om sin kärlek. Många gånger blir stalkern frustrerad o våldsam me dödlig utgång för "offret".

Ovanstående egenskaper påminner oss om att mycket av stalking innebär trakasserier o irritation men stalkers kan oxå va oerhört farliga. Att tro att deras "offer" älskar dem o ska ta hand om dem, kan få stalkers att bli våldsamma o frustrerade i sin strävan efter "offrets" kärlek.

Även om majoriteten av fallen inte slutar i mord lr allvarlig kroppsskada ska "offren" aldrig avfärda möjligheten. "Offer" för stalking ska aldrig ta brottet lätt, oavsett vem stalkern e lr hur nära de har varit "offret" känslomässigt.

Här nedan ser ni några egenskaper... va försiktig om nån i er närhet verkar passa in på dem.

* tar inte ett nej...
* har en tvångsmässig personlighet...
* inga lr få personliga relationer...
* dåligt självförtroende...
* sociopatiskt/psykopatiskt tänkande...
* brist på obehag lr förlägenhet vid obehag....

Även om de finns klara bevis e de inte säkert att stalkern blir fälld. Lagen e inte tillräckligt tydlig... "Offret" har en chans att själv flytta, ansöka om skyddad identitet men de finns inga garantier för att stalkingen upphör oavsett om stalkern går fri lr blir dömd...

 
 
Till top